Összefoglaló

Az E-Radiológia lehetőségének megteremtése a miskolci megyei kórház és Kral’ovsky Chlmec kórháza között.

A miskolci Borsod-A-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház és a Nemocnica s poliklinikou n.o. Kral’ovsky Chlmec szakmai együttműködési megállapodást írt alá 2016.03.07-én.
A két régió hasonló gazdasági, szociális és egészségügyi helyzetben van, mely hasonló problémákat generál.

Mindkét ország az Európai Unió tagja, így lehetőség a munkaerő szabad áramlása. Ez azzal jár, hogy az egészségügyi dolgozók a jobb megélhetés reményében az Unión belül nyugati országokban keresik boldogulásukat.
Ennek következménye az egészségügyben a SZAKEMBER HIÁNY. A radiológus orvosok hiánya különösen hangsúlyos. Ez világméretű jelenség is.

Pályázatunk átfogó célja a közös betegeink maradéktalan ellátásához szükséges erőforrás megszerzése.
A megoldási javaslatunk: „A LELET UTAZZON, NE A BETEG”
A probléma megoldása : A TÁVLELETEZÉS
A távleletezés bevezetésével erősödik a felek közötti szakmai támogatás, a minőségi diagnosztika, lehetőséget biztosít a szakmai konzultációra, a szakmai együttműködésre, a kihasználatlan radiológiai technológiai kapacitások jobb kihasználására.

A projekt fő célja a miskolci Megyei kórház és királyhelmeci városi kórház határon átnyúló szakmai együttműködés javítása, együttműködés a Radiológiai szakterületen a távleletezés fejlesztése révén.
A projekt megvalósítása a partnerek szoros orvosszakmai és informatikai együttműködésén alapul. A Közös megvalósítást indokolja, hogy a fejlesztés révén egy megyei oktatókórház és egy térségi városi kórház tudás megosztására nyílik lehetőség, javítva a hozzáférést a magas szintű egészségügyi ellátáshoz.

Növekedik a humán és informatikai erőforrások kihasználtsága, költséghatékonyabb lesz a működés , oktatási és tudományos kapcsolatok fejlesztésére nyílik lehetőség.
A projekt eredményeként mind a magyar, mind a szlovák partner alkalmassá válik távleletezésre.

pr foto